Politie in de klas

De kinderen van groep 8A kregen gisteren bezoek van de politie, samen met een aantal ex-criminelen. Dit was in het kader van het Educatief Programma voor Jongeren (EPJO).  Een interactief schoolprogramma gericht op misdaadpreventie en het tegengaan van radicalisering onder leerlingen van groep 8 (11-12 jaar) van de basisschool. EPJO is een samenwerkingsverband van de Peter Faber Stichting, Openbaar Ministerie, Ministerie van OCW en politie. De ex-criminelen vertelden over de keuzes die zij gemaakt hadden in hun leven, die ook voor hun toekomst consequenties hebben. Zo is het hebben van een strafblad, niet handig om werk te vinden… En in de gevangenis blijkt het ook geen pretje. Een bekende rapper/producer Rocks vertelde over zijn keuze om juist niet mee te gaan met vrienden om plannen te smeden om een winkel leeg te jatten. Zijn toekomst ziet er dan ook rooskleurig uit. Hij heeft nog even kort gerapt met de kinderen. Alle verhalen maakten diepe indruk op de kinderen. Peter Faber (acteur) is motor achter dit project, hij gaf de kinderen op ludieke wijze een peptalk.  Kortom; het was een heel leerzame ochtend.

20160623_103112