Dé Alles-in-1-school

Onze school, in een verrassend, gebouw biedt veel mogelijkheden, waardoor we in het hart van de Dapperbuurt kansen creëren als het centrum voor educatie en talentontwikkeling: op cultureel, sportief en digitaal gebied. Wij willen ons ontwikkelen tot dé Alles-in-1-school van Amsterdam-Oost. Dit doen we samen met verschillende externe partners.

Ook op de Dapper denken we dat het beter kan voor kinderen en voor ouders, voor de samenleving van nu en de samenleving van de toekomst.
Vanuit het belang van een optimale ontwikkeling van kinderen– de burgers van de toekomst – streven wij naar een integrale voorziening voor alle kinderen (en hun ouders) van nul tot en met twaalf jaar: een Alles-in-1-school, ook wel genaamd een Kindcentrum.

Eén visie
In zo’n Alles-in-1-school wordt gewerkt volgens één pedagogische visie op ontwikkeling en educatie. Kinderen worden in staat gesteld om hun talenten optimaal te ontwikkelen; doorlopende ontwikkelingslijnen, dagarrangementen en kindnabije zorg zijn inherent aan deze voorziening. In 2016 gaan wij verder in gesprek met kinderopvang- en welzijnsorganisaties om verder te onderzoeken hoe we op gelijkwaardige basis opvang, onderwijs en talentontwikkeling onder ons dak nog beter kunnen organiseren.

Bent u geïnteresseerd in deze ontwikkeling en wilt u meepraten? Neem dan contact op met de directie van de school.